Ons Verhaal
Lees ons verhaal en ontdek hoe het allemaal begon.

MAJU in een paar woorden samengevat.
MAJU is een familiebedrijf dat sinds 2020 met toewijding en vakmanschap de kunst van wijnmaken nieuw leven inblaast.
Sinds 2020 verbouwen we een halve hectare wijngaard in Lochristi. Door de pandemie hadden we tijd genoeg om de wijnstokken in de grond te steken.
Dankzij onze decennialange ervaring in de tuinbouwsector en het herbestemmen van leegstaande serres, hebben onze wijnstokken zich goed kunnen ontwikkelen.
Met ongeveer 1000 stokken buiten en 450 stokken binnen, produceren we elk jaar iets meer dan 1000 liter wijn.
De naam MAJU is een samensmelting van de namen van de twee kinderen Marie en Jules.
Onze druiven
Onze druiven buiten
- Pinot Noir
- Pinot Meunier
- Chardonnay
Hiervan maken we zowel rosé als witte mousserende wijn.


Onze druiven binnen
- Grenache
- Syrah
- Mourvèdre
Van deze typische Rhône druiven maken we stille witte, rosé en rode wijn.
Onze visie en missie in een paar zinnen samengevat
MAJU streeft ernaar om wijnen van uitzonderlijke kwaliteit te creëren, waarbij innovatie, respect voor de natuur en vakmanschap centraal staan.
We willen onze klanten een unieke wijnervaring bieden die niet alleen de zintuigen prikkelt, maar ook een inspirerend verhaal vertelt.
Zo dragen we bij aan de verrijking van de wijncultuur en -gemeenschap in Lochristi en ver daarbuiten.
Een stukje geschiedenis
1990: Overname door Kurt
In 1990 nam Kurt het tuinbouwbedrijf van zijn vader over. Peerts Horticulture was gelegen in Oostakker (Gent) en was gespecialiseerd in de teelt van Azalea Indica. Kurt nam meteen actie en zocht nieuwe internationale afzetmarkten en voer grote renovaties uit.
2015: Verhuis naar Lochristi
In 2015 verhuisde het bedrijf naar Lochristi. Nieuwe serres, containervelden en technische snufjes gingen hiermee gepaard. Peerts Horticulture was naast de teelt van Azalea Indica, nu ook gespecialiseerd in Rhododendron en Photinia.
2020: Eerste wijnstokken in de grond
Middenin de pandemie hebben we de handen uit de mouwen gehaald en hebben we de eerste wijnstokken gepland. Met zo’n 1000 stokken buiten en 200 stokken binnen, was MAJU Wijnen geboren.
2023: Eerste wijn
Met de oogst van 2022 hebben we onze eerste twee wijnen gevinifieerd. Met onze GSM druiven van binnen hebben we een witte wijn kunnen realiseren, terwijl we van onze buitendruiven een extra brut rosé mousserende wijn hebben kunnen maken.